Najnovejša mehatronska prijemala | SCHUNK

Novi standardi glede prilagodljivosti, raznolikosti vmesnikov in zanesljivosti procesov!

Novo univerzalno prijemalo EGU
Je robustno in vsestransko. S standardnim tesnjenjem je to vzporedno prijemalo zaščiteno pred korozijo ter z nizko obrabo. Še posebej je primerno za prilagodljivo ročno rokovanje s neobdelanimi in končnimi deli različnih velikosti v umazanih okoljih, v katerih se uporabljajo obdelovalni stroji. Odlikuje ga kontinuirana gladka nastavitev sile prijema, ki se lahko uporablja neposredno iz stoječega položaja, kar zagotavlja dodatno varnost pri odstranjevanju strojno obdelanih obdelovancev. Pri različni teži obdelovanca lahko v načinu StrongGrip prilagodljivo povečate moč do 150 %.

Novo prijemalo za majhne komponente EGK
Je primernejše za finejša dela v laboratorijih ali v elektronski industriji. Zagotavlja zanesljivost pri ravnanju z občutljivimi deli, kot so epruvete ali tiskana vezja. Zaradi kombinacije vodila z gladkim tekom in načina dela SoftGrip je mogoče nežno prijeti tudi posebej krhke obdelovance.

Obe prijemali imata vgrajeno vzdrževanje sile prijema z zaznavanjem izgube obdelovanca. Med integracijo ali po zagonu ni potrebno ponovno določanje položaja. To prihrani čas in zmanjša obseg zagonskih del. S stalnim zaznavanjem položaja imajo uporabniki vedno popoln nadzor nad svojimi procesi.

SCHUNK ponuja komponente z vsemi običajnimi komunikacijskimi vmesniki, funkcijskimi moduli PLC in vtičniki vodilnih proizvajalcev robotov. To pomeni, da jih je mogoče hitro in enostavno integrirati brez dodatnih prehodov ali programiranja.

 

Posebej je primerno za prilagodljivo ročno rokovanje s neobdelanimi in končnimi deli različnih velikosti v umazanih okoljih, v katerih se uporabljajo obdelovalni stroji. Odlikuje ga kontinuirana gladka nastavitev sile prijema, ki se lahko uporablja neposredno iz stoječega položaja.

Pomoč za prijemala SCHUNK:

E-naslov: info@mb-naklo.si

Telefon: +386 4 277 17 14